Ursäkta titeln, jag har lite dålig fantasi när det gäller rubriker. Å andra sidan verkar fantasin fungera bra när det gäller rita och göra smycken. Det är så mycket saker jag vill göra, om jag inte sitter och fixar på något smycke så har jag det i baktankarna hela tiden. Jag vill verkligen bli klar med de två (eller snarare fyra) projekt som jag håller på med just nu, men först behöver jag både material och verktyg så jag får vänta till imorgon i alla fall...
Föresten, visst sa jag att jag lagat till pumpa? Inte? I alla fall, det har jag! Tänkte delge er receptet om det är någon som skulle vilja prova. Om den här pumpan finns i Sverige förstås? Skalet är grön och köttet är oranget.
Föresten, visst sa jag att jag lagat till pumpa? Inte? I alla fall, det har jag! Tänkte delge er receptet om det är någon som skulle vilja prova. Om den här pumpan finns i Sverige förstås? Skalet är grön och köttet är oranget.
Japaner verkar gilla den här pumpan sjukt mycket. Finns överallt, i allt möjligt..
Så här gör man:
1. Skär pumpan i bitar, ca 3-4cm
2. Lägg pumpan med skalet ned i en djup stekpanna. Häll på vatten så att det nästan täcker (Jag behövde ungefär 250 ml) och dashi. Ha plattan på medelhög värme tills det börjar koka.
3. Sänk värmen och låt sjuda i 10 min
4. Häll i socker, 1 och 1/2 msk och låt sjuda under lock i fem minuter.
5. Häll i mirin (2/3 msk) och soja (1 msk, helst japansk). Låt sjuda under lock ytterligare 10-13min tills pumpan är mjuk.
6. Låt svalna innan ni äter!
6. Låt svalna innan ni äter!

kabocha,
pumpa,
pumpkin,
Kommentera